Bine ati venit pe blogul meu

вторник, 11 мая 2010 г.

Windows Advanced Rasterization Platform


Windows Advanced Rasterization Platform, abreviat WARP, va fi o nouă platformă pentru DirectX care va permite accelerarea plăcilor grafice. Tehnologia WARP va permite randarea graficii chiar şi în cazul în care placa video integrată în sistem are probleme, în acel moment sarcinile grafice fiind preluate de procesor. Tehnologia va fi în stare să ofere accelerare 3D folosindu-se doar de puterea procesorului. Acesta va suporta procesarea Direct3D 10 şi 10.1, parte componentă a API-ului DirectX 10 şi 10.1. Printre facilităţile oferite se numără suportul pentru Antialiasing 8x şi Anisotropic filtering. Aceste facilităţi se adresează celor ce nu dispun de o placă grafică separată, dar totuşi doresc să ruleze sistemul de operare cu interfaţă 3D, similară cu Aero din Windows Vista. Cerinţele minime pentru ca WARP să funcţioneze sunt:
un procesor de 800 MHz
o memorie RAM de 1 GO
Caracteristici excluse
În timp ce Windows 7 conţine multe facilităţi noi, o serie de capabilităţi şi unele programe care au făcut parte din sistemul de operare Windows Vista nu mai sunt prezente sau au fost modificate, fapt prin care au fost eliminate unele funcţiuni. Următoarea listă conţine caracteristicile care au fost prezente în Windows Vista dar au fost excluse din Windows 7.
Mai multe funcţii ale shell-ului[34] incluzând:
Interfaţa pentru utilizator, meniul Start clasic
Bara de lucru plutitoare (depăşită în Windows Vista, acum bara de lucru poate fi prinsă de taskbar)
Mini-player-ul Windows Media Player (înlocuit cu noua funcţie Jump List)
Prinderea implicitului Navigator de Internet şi Programe Soft de E-mail cu Clienţii la meniul Start în mod implicit (programele pot fi prinse manual)
Abilitatea de a dezactiva gruparea (amplasarea una lângă alta), similar butoanelor taskbar-ului
Butonalele taskbar-ului combinate nu mai arată numeric câte ferestre sunt în lista lor
Pictograma activităţii de reţea care este amplasată pe taskbar nu mai reprezintă animaţia de activitate
Căutare avansată
Capacitatea de a dezactiva setarea taskbar-ului „always on top”
Meniurile contextului butoanelor taskbar-ului au fost înlocuite cu Jump Lists, cărora le lipsesc butoanele Restore (restaurare), Move (mişcare), Size (mărime), Minimize (minimizare) şi Maximize (maximizare)
Câteva funcţii ale Windows Media Player:
Advanced Tag Editor
Paste Album Art
"Recent adăugat" Auto playlist
Windows Photo Gallery, Windows Movie Maker, Windows Mail şi Windows Calendar (în favoarea descărcării sau folosirii variantei echivalente gratis Windows Live, căreia îi lipsesc câteva caracteristici), deşi modulul Photo Viewer al Windows Photo Gallery a fost păstrat.
Funcţia Software Explorer a Windows Defender[35]
Removable Storage Manager (RSM)[36] (applicaţii ca NTBackup sau NTBackup Restore Tool nu pot rula)
Windows Meeting Space
Capacitatea de a căuta conţinuturile fişierelor folosind Windows Search.
InkBall, un joc
Tastatura numerică de la On-Screen Keyboard[37]
Microsoft Agent 2.0 Technology
Windows Sidebar (înlocuită cu Desktop Gadget Gallery)
Windows Ultimate Extras în versiunea „Ultimate"
Atenţia reglementării antitrust
Ca şi în cazul altor sisteme de operare Microsoft, Windows 7 este studiat de către reglementatorii federali ai Statelor Unite, care supravegheau operaţiunile companiei după cazul United States v. Microsoft din 2001. Conform stării dosarelor de rapoarte, cei 3 membri juraţi au început evaluarea prototipurilor de la noul sistem de operare în Februarie 2008. Michael Gartenberg, analist la Jupiter Research a spus că, "Provocarea lui Microsoft pentru Windows 7 va fi cum vor putea continua să adauge caracteristici pe care consumatorii vor dori ca să nu ruleze reglementările groaznice."[38].
De menţionat că în Europa Windows 7 ar putea fi livrat obligatoriu cu navigatoare rivale, posibil Mozilla Firefox sau Google Chrome. Motivul pentru această suspiciune este în includerea programului Internet Explorer care este văzut ca un prejudiciu adus competiţiei[39]. Cu toate acestea, Microsoft a anunţat pe blogul Engineering Windows 7 că utilizatorii vor putea dezactiva mai multe caracteristici decât din Windows Vista, incluzând Internet Explorer[40].

Комментариев нет:

Отправить комментарий