Bine ati venit pe blogul meu

вторник, 11 мая 2010 г.

Reîncărcarea cartuşelor


Datorită faptului că cartuşele de cerneală costă destul de mult, o afacere uriaşă a crescut în jurul ideii de reâncărcare a lor. Pentru multă lume, ideea de reâncărcare reprezintă o idee bună totuşi sunt câteva lucruri care ar trebui să fim foarte atenţi:
Trebuie sa fim foarte siguri că kitul de reâncărcare este pentru modelul de imprimantă pe care îl avem. Aşa cum am am scris în secţiunea trecută, diversele imprimante folosesc diferite tehnologii pentru punerea de cerneală pe hârtie. Dacă se foloseşte cerneală greşită, se poate degrada ieşirea (capul de imprimare) şi este posibil sa defectăm inclusiv imprimanta. În timp ce anumite imprimante cu jet de cerneală comerciale folosesc cerneală pe bază de ulei , virtual toate imprimantele de birou cu jet de cerneală pentru acasă sau birou au cerneală pe bază de apă. Compoziţia exactă a tuşului variază puternic între diversele tipuri de imprimante. Spre examplu, imprimantele cu jet de cerneală termice au nevoie de cerneală care să fie stabilă la temperaturile înalte faţă de imprimantele piezoelectrice.
Cei mai mulţi producători cer folosirea numai cernelurilor aprobate de ei. Kiturile de reâncărcare normal că vor duce la pierderea unei imprimări de calitate.
Dacă folosiţi în mod curent reâncărcarea cartuşelor, fiţi foarte atenţi la cartuşele care au capul de imprimare construit pe cartuş. Nu este bine să reâncărcăm pe acestea de mai mult de 2 sau 3 ori, sau capul de imprimare va începe să se deterioreze şi poate defecta imprimanta noastră.
La tipărirea unui document de calitate trebuie să mai ţinem seama şi de calitatea hârtiei. Sunt doi mari factori care afectează calitatea imprimării:
1. Luminozitatea
2. Absorbţia
Luminozitatea hârtiei este normal determinată de cât de fină este suprfaţa hârtiei.
O altă cheie la o tipărire de calitate este absorbţia. Cerneala nu trebuie a fi absorbită prea mult în hârtie, deoarece nu ne formează litere de calitate

Комментариев нет:

Отправить комментарий