Bine ati venit pe blogul meu

вторник, 11 мая 2010 г.

Adaugarea efetelor pentru text

Putem sa folosi si alte performante ale caculatorului nostru, adaugand efecte pentru text diapozitivelor care au liste de subiecte cu marcaje. Randurile unei astfel de liste sunt afisate treptat.Efectele pentru test ne permit sa atragem atentia asistentei asupra a ceea ce tocmai afirmam, in loc sa-i oferim ocazia sa citeasca inainte si sa nu mai recepteze mesajul.

Sa adaugam efecte pentru text unuia dintre diapozitivele prezentarii ca sa aflam cum functioneaza:
1.In vederea pentru sortarea diapozitivelor selectati diapozitivul care contine o lista, apasati sageata din dreapta casetei Text Present Animation si selectati Fly From Left din lista derulanta. Powerpoint afiseaza pictograma unui efect pentru text sub diapozitivul respective ca sa indice ca ati atasat un astfel de efect pentru acestui diapozitiv.
2.Treceti in vedere pentru vizionarea prezentarii, efectuand click pe butonul Slide show ca sa testati efeectele. Diapozitivul apare pentru inceput doar cu titlul, iar Powerpoint afiseaza subiectele marcate pe rand,cate unul.
3.Cand prezentarea trece la diapozitivul urmator, reveniti la vederea pentru sortarea diapozitivelor apasand tasta Esc.
Deplasarea dintre stanga a subiectelor marcate poate fi derulata pentru ca ochii nostrii sunt obisnuiti sa citeasca de la stanga la dreapta, si nu de la dreapta la stanga.Putem modifica din barea cu instrumente sensul de intrare in scena a textului.De asemenea,aceasta modificare, ca si altele, poate fi obtinuta din caseta de dialog Custom Animation (personatilizarea animatiei).

Parcurgeti pasii urmatori:
1.Afisati diapozitivul dorit in vederea diapozitiv cu diapozitiv. (Ca sa accesati caseta de dialog Custom Animation trebuie sa folositi vederea diapozitiv cu diapozitiv.)
2.Alegeti Custom Animation din meniul Slide Show.
3.In caseta Animatin Order a casetei de dialog Custom Animation executati un click pe linia 1, Text 2 si apasati etichetele Effects din jumatatea de jos a casetei de dialog, ca sa afisati optiunile alaturate.
4.Modificati sensul animatiei in Fly From Right, pentru ca textul sa se deplaseze de la dreapta, si nu de la stanga.
5.Apasati sageata de la dreapta casetei After Animation (dupa animatie), selectati cea de-a cincea culoare si apsati OK.
6.Testati modificariile pe care le-ati facut, trecand in vederea pentru vizionarea prezentarii. Remarcati ca acum Powerpoint scimba culoarea randurilor deja afisate in momentul in care incepe afisarea unui nou subiect, astfel incat atentia privitoriilor sa fie atrasa de ideea curenta.
7.Cele zece secunde allocate afisarii fiecarui diapozitiv par acum insuficente. Treceti la vederea pentru sortarea diapozitivelor, selectati diapozitivul caruia I-ati aplicat acesteefecte, apasati butonul Slide Transition, schimbati valoarea parametrului Automatically After din sectiunea Advancela 20 si apasati Apply. In vederea pentru sortarea diapozitivelor, parametrul, de la valoarea 10, ajunge la valoarea 20.
8.Selectati diapozitivul anterior si treceti la vederea diapozitiv cu diapozitiv ca sa vereficati tranzatia la diapozitivul cu efecte, efectul aplicat textului si tranzatia la diapozitivul urmator.

Комментариев нет:

Отправить комментарий