Bine ati venit pe blogul meu

вторник, 11 мая 2010 г.

Windows 7 RTM


Microsoft a declarat ca au fost lansate versiunile RTM ale Windows 7 împreuna cu Windows Server 2008 R2 pe data de 22 iulie 2009. Windows 7 RTM este compilaţia cu numarul 7600.16385 care a fost compliată la data de 13 Iulie 2009. Acesta compilaţie a fost stabilită ca şi RTM dupa ce a trecut toate testele interne ale companiei. Pe data de 24 Iulie Microsoft va distribui copii către OEM online, urmaţi de abonaţii MSDN, Technet şi Microsoft Connect pe data de 6 august 2009.[17][18]
Caracteristici
Caracteristici noi şi schimbate
WordPad în Windows 7 cu interfaţa Ribbon (panglică)
Varianta nouă a centrului de acțiune a lui Windows 7
Windows 7 include o serie de caracteristici noi, cum ar primi paşi în atingerea cu mâinile, vorbirea, şi recunoaşterea scrisului de mână, suport pentru hard disk-uri virtuale, performanţă îmbunătăţită pe procesoarele multi-core[19][20][21][22], performanţa boot-ului îmbunătăţită, şi îmbunătăţiri ale nucleului (kernel). Windows 7 adaugă suport pentru sisteme care folosesc multiple plăci grafice heterogene de la diferiţi furnizori, o nouă versiune a Windows Media Center,[23] un Gadget pentru Windows Media Center, caracteristici media îmbunătăţite, XPS Essentials Pack şi Windows PowerShell deja incluse, şi un „Calculator” reconceput cu capabilităţi multlinii inclusiv Programmer (Programator) şi Statistics (Statistici), moduri împreună cu unitatea de conversie. Multe elemente noi au fost adăugate în Control Panel, incluzând ClearType Text Tuner, Display Color Calibration Wizard, Gadgets, Recovery, Troubleshooting, Workspaces Center, Location and Other Sensors, Credential Manager, Biometric Devices, System Icons, şi Display.[24] Windows Security Center a fost renumit Windows Action Center (Windows Health Center şi Windows Solution Center în build-urile de mai devreme) care cuprinde atât securitate, cât şi întreţinerea calculatorului.
Bara de sarcini are cele mai uriaşe schimbări vizuale, în cazul în care bara de instrumente Quick Launch a fost înlocuită cu aplicaţiile „de prins” în taskbar. Butoanele pentru aplicaţiile prinse sunt integrate cu butoanele sarcinilor. Aceste butoane, de asemenea, activează funcţia Jump Lists pentru a permite un acces uşor la sarcinile comune.[25] Bara de sarcini reinventată permite şi reordonarea butoanelor de pe ea. În adiacenţă cu ceasul sistemului există un buton dreptunghiular pentru noua facilitate „Peek”. Mişcarea cursorului asupra acestui buton face ca toate toate ferestrele active să devină transparente pentru o previzualizare rapidă a suprafeţei de lucru.[26] Făcând click pe acest buton are ca efect minimizarea ferestrelor active. Spre deosebire de Windows Vista, frontierele ferestrelor şi a barei de aplicaţii nu îşi schimbă culoarea când o fereastră este mărită când este aplicat stilul Windows Aero. În schimb aceste ferestre rămân transparente.Pentru programatori, sistemul de operare Windows 7 include o nouă interfaţă de reţea Application-Programming-Interface care are suport pentru crearea serviciilor web bazate pe protocolului de accesare simplă a obiectelor Simple Object Access Protocol (spre deosebire de serviciile web bazate pe platforma .NET),[27] caracteristici noi care vor reduce timpul pentru instalarea aplicaţiilor, reducerea cererilor de control asupra conturilor de utilizator, dezvolare simplificată la fişierele de instalare,[28]suportul global îmbunătăţit prin serviciul lingvistic numit Extended Linguistic Services API.[29]
La conferinţa WinHEC din anul 2008 compania Microsot a anunţat că adâncimea culorilor de 30 de biţi şi 48 de biţi ar putea fi acceptat şi în Windows 7 împreună cu gama largă de culori scRGB. Regimurile video suportate de către Windows 7 sunt 16-biţi sRGB, 24-biţi sRGB, 30-biţi sRGB, 30-biţi cu gama de culori extensă sRGB, şi 48-biţi scRGB [30][31] Microsoft cercetează un suport mai bun pentru Unităţile de stocare solide pentru a permite sistemului de operare Windows 7 de a identifica în mod unic aceste dispozitive.[32] Versiunile a jocurilo online Spades, Backgammon şi Checkers au fost excluse din Windows Vista, dar restabilite în Windows 7. Windows 7 va include navigatorul web Internet Explorer 8 şi player-ul multimedia Windows Media Player 12.
Suport pentru Microsoft App-V
Clienţii MDOP (en: Microsoft Desktop Optimization Pack) au comunicat companiei Microsoft că doresc să vadă în Windows 7 suport pentru Microsoft Application Virtualization care este o soluţie pentru virtualizarea aplicaţiilor. Răspunsul companiei Microsoft a fost că ei au înţeles doleanţele utilizatorilor şi prin urmare au anunţat disponibilitatea aplicaţiei Microsoft App-V 4.5 CUI cu suport pentru Windows 7 Beta[33].
Toţi abonaţii a aplicaţiei Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP), pot folosi serviciul Microsoft Connect pentru a se înregistra şi de a beneficia aplicaţia App-V. Această versiune va avea acces la noile tehnologii şi va fi gratuit ca parte a actualei lor licenţe.

Комментариев нет:

Отправить комментарий